Vår blogg. Våra tankar

5 artiklar

Kolvskador - vad förorsakar dem?

Att fastställa orsaken till kolvskador i en motor är inte alltid en enkel uppgift. I många fall kan en kolvskada vara svår att hitta orsaken till. Skuren kolv eller har kolven gått sönder? Vad är orsaken till skadan? För att hjälpa dig att diagnostisera och fastställa orsaken till en kolvskada har vi sammanställt en översikt med olika typer av kolvskador som kan uppstå på kolvkronan, kolvringarna och kolvkjolen på en kolv.

 

Läs mer
Skapad i Nyheter By Marcus Haug

9 punkter att tänka på vid ett växellådsbyte

När man ska byta växellåda är det viktigt att man gör installationen på ett riktigt sätt. Innan montering av en utbytesväxellåda är det framför allt viktigt att man tar reda på varför den gamla växellådan havererade så att den nya växellådan inte slås ut av samma orsak. Här nedan har vi satt samman en monteringsanvisning med de 9 viktigaste punkterna att tänka på vid ett växellådsbyte.

Läs mer
Skapad i Nyheter By Marcus Haug

10 steg emot ett lyckat motorbyte

När man ska byta motor är det viktigt att man gör installationen på ett riktigt sätt. Innan montering av en utbytesmotor är det framför allt viktigt att man tar reda på varför den gamla motorn havererade så att det nya motorn inte slås ut av samma orsak. Här har vi satt samman de 10 viktigaste punkterna att tänka på vid ett motorbyte.

Läs mer
Skapad i Motor By Marcus Haug

3 misstag vid montering av en motor - så undviker du dem

Vid en montering av en utbytesmotor är det väldigt lätt att göra fel då det är mycket att tänka på och många delar att flytta över från den gamla motorn till den nya motorn, det är lätt att göra misstag. Dessa misstag kan bli dyra misstag då de ofta får konsekvensen att det blir ett nytt motorhaveri ganska omgående kort efter uppstart av den nya motorn. Här har vi ställt samman de tre vanligaste misstagen man gör när man monterar en utbytesmotor och hur man undviker dem.

Läs mer
Skapad i Nyheter By Marcus Haug

Inkörning på tomgång - en öppen invitation till komponentskador på motorn

Bilverkstäder i många länder tenderar att använda ett förfarande för inkörning av motorer som är helt överflödigt och framför allt skadlig för motorn. Efter installationen av en motor så lämnas motorn på tomgång i flera timmar och ibland i flera dagar. Detta antas vara en mild metod att köra in en motor på, att inte utsätta den för belastning och därmed minska risken för skador. Inget kan vara mer fel.

Läs mer
Skapad i Nyheter By Marcus Haug

5 artiklar

Följ vårt nyhetsbrev

Fyll i dina uppgifter och få tips och inspiration om allt som rör din motor.