God planering är a och o

För dig som har möjlighet att vara flexibel är det viktigt att veta när du ska bege dig ut på vägarna för att undvika trafikstockningar. Använd din GPS eller telefon för att analysera morgonens trafik och försök sedan att hitta alternativa rutter vid de stökigaste tidpunkterna. Du kan ofta använda Google Maps eller andra verktyg för att hitta olika rutter mellan hemmet och din destination. Det ger dig möjlighet att välja de bästa alternativen för att undvika stillastående trafik.

 

Lär dig gatunamnen

Om du sitter fast i trafiken på väg till din destination är det viktigt att ha koll på vilka avfarter som tar dig närmare området i stort. Om du lägger in de olika ruttalternativen i din GPS innan du sätter dig bakom ratten så kan du snabbt anpassa dig efter situationen på vägarna. Du bör också se till att lära dig gatunamnen i området i förväg, så att du fattar bättre beslut under körningen.

 

Kolla väderprognosen i förväg

Trafikstockningar är ofta resultatet av väderomslag. I Sverige kan också det extra lagret snö eller is orsaka ordentligt med huvudbry för förare. Ofta kan du förkorta din körtid markant genom att helt enkelt köra en halvtimma tidigare eller senare på dagen. Leta reda på din lokala väderprognos innan du kör och planera dina kommande turer utefter den.

 

Håll dig till hastighetsbegränsningarna

Det är sällan du kan göra särskilt mycket för att påverka trafiken när du väl sitter fast i den. Däremot kan du vara proaktiv och förhindra att trafikstockningar uppstår genom att hålla dig så nära som möjligt till den angivna hastigheten. Det är en stor hjälp för att trafikmönstren ska vara förutsägbara, för att förarna bakom dig ska känna att trafiken flyter och för att undvika att skapa flaskhalsar. 

 

Att köra ska vara en avslappnande upplevelse. Inte en frustrerande. Följ dessa tips för att undvika att fastna i trafiken under dina kommande resor till och från jobbet. För att lära dig mer om hur du undviker trafikstockningar – kontakta vårt team idag!