I takt med att intresset för hemmareparationer ökat i Sverige har kvalitetsverktyg seglat allt högre upp på önskelistorna. Om ditt mål är att faktiskt spara pengar på att själv genomföra enklare reparationer gäller det att lista ut vilka verktyg som är väsentliga och som du oftast kommer att ha användning av i arbetet. I det här inlägget vill vi lyfta fram tre verktyg som bör finnas i verktygslådan för att du ska lyckas med hemmareparationerna.

        1. Skiftnycklar

 Skiftnyckeln är det verktyg du oftast sträcker dig efter under underhållsreparationerna. För att vara säker på att du alltid har den skiftnyckel du behöver bör du investera i en uppsättning kombinationsskiftnycklar i storlekarna 10–18 millimeter. Då är chansen stor att du hittar rätt oavsett vilken mutter eller bult som står i din väg. Kom ihåg att skiftnycklar är något du helst ska köpa hela set av, då det är betydligt mer prisvärt än att köpa dem en och en. Leta också efter märken som ger dig livstidsgaranti för rostskador.

         2. Lufttrycksmätare

 Lufttrycket i dina däck bör kontrolleras mist en gång i månaden för att garantera såväl bekväm körning som prestanda. Men i själva verket är det få som mäter lufttrycket på så regelbunden basis. Du kan köpa en lufttrycksmätare hos din närmaste bildels- eller bygghandlare. Ofta är det en tryckmätare med LCD-skärm som passar bäst för hemmareparatören. Tack vare att skärmen är bakgrundsbelyst är det enkelt att läsa av resultaten – oavsett om du befinner dig i ett mörkt garage eller på uppfarten sent om kvällen.  

         3. Felkodsläsare

 Få saker kan få kalla kårar att rinna ned längs ryggraden som när ”check engine-lampan” tänds på instrumentbrädan. Lyckligtvis finns det ett verktyg som kan lugna nerverna i sådana situationer. En förutsättning för att kunna ta sig an avancerade hemmareparationer är en felkodsläsare som kopplas till ditt fordons diagnosuttag. Läsaren översätter de felkoder som genererats och ger dig svart på vitt vilken sorts problem det rör sig om. Ofta tas den informationen också tacksamt emot om du tvingas lämna in fordonet för lagning, eftersom den kan innebära färre gissningar från din mekanikers sida – vilket leder till sparad tid och minskade kostnader på lång sikt.

 

De verktyg du använder under dina reparationer lägger ribban för kvalitén på det utförda arbetet, vilket i sin tur påverkar ditt fordons livslängd. Se till att införskaffa samtliga verktyg i den här listan, för din bils skull! För att få veta mer om de senaste verktygen på marknaden kan du ta kontakt med vårt team av experter.